Aamuyön kurjet, kuvaaja Anna-Liisa Pirhonen

Vuoksen varrelta ja Saimaan rannoilta

Anna-Liisa Pirhosen luontokuvanäyttely on esillä pääkirjaston ala-aulassa toukokuun ajan. Näyttelyssä on mukana 20 kuvaa.

Anna-Liisa Pirhonen on Etelä-Karjalassa asuva luontovalokuvaaja, joka on harrastanut luontokuvausta 14 vuotta. Hän kuvaa pääasiassa Etelä-Karjalassa noin sadan kilometrin säteellä kotikaupungistaan Lappeenrannasta.

Pirhosen kuvauskohteet vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Talvella hän kuvaa nisäkkäitä sekä pikkulintuja omalla metsäruokintapaikallaan. Keväällä kuvauskohteiksi vaihtuvat muuttolinnut, ja kesällä mieluisinta puuhaa on makrokuvaus. Etelä-Karjala on hyönteiskuvaajan paratiisi, sillä Karjalan kannasta pitkin alueelle saapuu mielenkiintoisia uusia hyönteislajeja. 

”Etelä-Karjalan luonto on kaunista ja vaihtelevaa, ja kuvattavaa riittää kaikkina vuodenaikoina. Varsinkin keskitalven niukka valo uudenvuoden molemmin puolin on hyvin kuvauksellista, ja silloin valo tekee lintujen siipiin hauskan optisen ilmiön. Siivet välähtävät sateenkaaren väreissä. Lintuja kuvaan pitkällä teleobjektiivilla, mutta keväällä siirryn kuvaamaan makro-objektiivilla”, Pirhonen kertoo.

”Pimeinä päivinä talvella istun linturuokinnalla ja seuraan lintujen elämää ilman kameraa. En etsi harvinaisuuksia enkä matkustele maailmalla kuvauskohteiden perässä. Parhaat kuvat syntyvät, kun kuvauskohde on tuttu. Linturuokinnalla linnut ovat tottuneet minuun niin hyvin, että ne saattavat lehahtaa kädelle tai olkapäälle istumaan. Kevättalvella yksi suosikkipaikoistani on Vuoksi, jossa talvehtii paljon vesilintuja.”

Pirhonen on pitänyt aikaisemmin kaksi omaa luontokuvanäyttelyä ja osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin. Hän on sijoittunut palkinnoille useissa kansainvälisissä ja kotimaisissa luontokuvakilpailuissa.
 

Lisätiedot

To 2.5.2019 09.00-Pe 31.5.2019 19.00
Imatran pääkirjasto