Tarja Kanervan tilkkutyö Kesäpäivä

Vuoksen Tilkkukilta

Antaa kaikkien kukkien kukkia. 

Näyttelyssä esillä seuraavat tilkkuiluun hurahtaneet kiltalaiset: Marja Asp, Raisa Heino, Tarja Kanerva, Maarit Keronen, Mervi Kukanaho, Maret Laakkonen, Liisa-Helena Pellinen, Raija Pöntinen, Marjatta Rouvari, Sari Soikkeli sekä Leena Tervonen.

Näyttely on avoinna: ma-pe 9-19, la 10-15

Vuoksen Tilkkukilta on perustettu 1997. Tavoitteena on koota Imatran seudun tilkkutyön harrastajia yhteen - tekemään yhdessä, saamaan vinkkejä ja ohjeita toisiltaan.

Killan nykyisenä vetäjänä toimii Liisa-Helena Pellinen. Ryhmä kokoontuu kerran kuussa Mansikkalassa Vuoksen varrella olevassa Asevelitalossa, joka Imatralla tunnetaan paremmin nimellä Sininen talo.  Tapaamisissa on ollut n. 8 – 10 aktiivista jäsentä.

Tilkkuilloissa kerrotaan kuulumisia ja ryhmäläiset esittelevät toisilleen töitään. Innokkaimmat harrastajat  käyvät tilkkukursseilla ja tuovat mukanaan uusia tekniikoita ja ideoita, joita sitten muutkin pääsevät opiskelemaan ja kokeilemaan.  Päivän mittaisia kursseja on myös pidetty sinisellä talolla aiheina mm. ompelukone käyttö I ja II sekä farkkutyöt.  Kiltalaisia osallistuu myös Finn Quilt ry:n jokakeväisille tilkkupäiville. Joka toinen vuosi järjestettävään valtakunnalliseen tilkkunäyttelyyn pyritään myös osallistumaan.

Joulukuussa 2013 Vuoksen tilkkukilta piti killan historian suurimman näyttelyn Kulttuuritalo Virrassa. Samassa paikassa pidettiin myös Finn Quilt ry:n valtakunnalliset tilkkupäivät maaliskuussa 2014.

 


 

 

Lisätiedot

Ti 3.9.2019 09.00-La 28.9.2019 19.00
Käytävägalleria