Diplomikuuntelija Aira Sahakangas

Ristiriidoista mielenrauhaan

Meillä kaikilla on kokemuksia haastavista ihmissuhteista työpaikalla, perheessä, naapurustossa tai suvun parissa. Miten ihmeessä ne hankalimmat tyypit osuvatkin usein lähipiiriimme? Miten voisimme arjen keskellä kokea olomme rauhalliseksi, tapahtuipa meille mitä tahansa?

Näihin kysymyksiin vastaa mielenrauhan ohjaaja, diplomikuuntelija Aira Sahakangas, joka kertoo työstään ja kirjoistaan (Valintana mielenrauha 1, 2012, ja Valintana mielenrauha 2, 2014). Luennolla sinulla on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja ostaa kirjoja, joista ensimmäinen on käännetty myös englanniksi (Choosing inner peace, 2016).

Mäntsälässä asuva Sahakangas auttaa ihmisiä vapautumaan ristiriidoistaan. Hänen yrityksensä AS-Keskustelutuokiot on toiminut jo 10 vuotta. Ennen nykyistä työtään hän toimi ammattiopistossa vaatetusalan lehtorina. Työssään hän väsyi jatkuvaan ”kyttäämiseen”. Tekivätkö oppilaat kuten hän halusi, jotta hän tuntisi itsensä hyväksi opettajaksi?

– Väsymykseni ja turhautumiseni johtivat siihen, että aloin kyseenalaistaa koko elämän merkityksen. Tiesin, että vaikka saisin kaiken ulkoisesti, se ei tekisi minua onnelliseksi, Sahakangas kuvaa.

Aira Sahakangas tuli siihen johtopäätökseen, että täytyi olla joku muu tapa elää ja opettaa. Apua etsiessään hän ohjautui työnohjauksen koulutukseen. Kuitenkin vasta tutustuttuaan itsetuntemusta tukevaan Ihmeiden Oppikurssiin hän koki pääsevänsä kosketuksiin oman sisäisen viisautensa ja totuutensa kanssa. Työ nuorten parissa vaihtui kaikenikäisten ihmisten auttamiseen.

Vuonna 2012 julkaistu esikoisteos käsittelee Sahakankaan henkisen kasvun, anteeksiannon ja mielenrauhan laajenemisen prosessia, jota syvennetään toisessa kirjassa. Molemmissa kirjoissa käsitellään rehellisesti varsin kipeitäkin kokemuksia liittyen mm. ihmissuhteisiin, rahaan, seksiin, alkoholiin ja kuolemaan. Keskustelut sisäisen viisauden kanssa avaavat asioihin aivan uuden, rakkaudellisen näkökulman. Kirja toimii lukijan oppaana ja auttaa myös häntä löytämään avun oman elämänsä haasteisiin.

– Se on mahdollista jokaiselle, mikäli itse niin haluaa, Aira Sahakangas iloitsee.

Lisätietoja: www.as-keskustelutuokiot.fi 

Vapaa pääsy.
 

Lisätiedot

Ti 17.9.2019 17.00
Imatran pääkirjasto
Kesto:
1,5 tuntia