Mystinen taideteos

Mystinen Imatra 1.3 ja Linnut, Kari Niemisen valokuvia

Kari Niemisen valokuvia Käytävägalleriassa heinä-elokuun ajan.

Kari Nieminen on imatralainen ammattikuvaaja, joka on työskennellyt 1980-luvulta lähtien. Käytävägalleriassa häneltä on esillä kaksiosainen näyttely. Mystinen Imatra 1.3 ja Linnut 

Ensimmäinen osio ”Mystinen Imatra 1.3” on jatkoa vuonna 2017 Imatran Taidemuseossa esillä olleeseen Mystinen Imatra-näyttelylle. Tälläkin kertaa kuvat on kuvattu kännykällä. Kaikki kuvat ovat Karhumäellä sijaitsevasta purulla peitetystä lumivarastokasasta, jonka lumesta tehdään esim. ensilumenlatu. Nieminen on kuvannut kasaa eri vuodenaikoina, eri valaistuksissa ja eri kulmista pyrkien luomaan erilaisia mystisiä maisemakuvia.

Toisen osion ”Linnut” vanhimmat kuvat ovat 1980-luvulta, jolloin Nieminen alkoi kuvaamaan kuvia, joissa esiintyy lintu jossain olomuodossa. Innoittajana hänellä oli Andre Kerteszin Birds kuvateos. Teeman kuvaaminen jäi vähemmälle pitkäksikin aikaa, mutta nyt hän on innostunut asiasta uudelleen, lisääntyneen ajan myötä. Nieminen aikoo jatkaa teeman mukaisten kuvien kuvaamista edelleen. Hän sanoo ”Toivon mukaan seuraavassa näyttelyssäni voin esittää lisää lintukuvia”.

Lisätiedot

Ti 2.7.2019 09.00-Pe 30.8.2019 19.00
Käytävägalleria

Hinta

Vapaa pääsy.