Ihmekammari

Ihmekammari

Pääkirjaston ala-aulassa on tammikuun ajan esillä imatralaislähtöisen Kimmo Heikkilän graafista suunnittelua. Pienessä ja tiiviissä näyttelyssä on runsaasti erilaisten suunnitteluprojektien lopputuotoksia, muun muassa kirjoja, esitteitä, näyttelykatalogeja ja äänilevyjä runsaan kymmenen viime vuoden ajalta. Mukaan on poimittu erityisesti töitä, jotka liittyvät jollakin tavalla Imatraan tai Etelä-Karjalaan.

Kimmo Heikkilällä on taiteen maisterin koulutus Taideteollisesta korkeakoulusta, mutta graafisena suunnittellijana hän on lähes itseoppinut. Heikkilä on tullut tunnetuksi myös Parikkalan Patsaspuiston puistopehtoorina, ja hän on työskennellyt Maaseudun sivistysliiton palveluksessa ITE-taiteeseen liittyvissä projekteissa. Hänen Ihmekammari-suunnittelutoimistonsa sijaitsee nykyisin Punkaharjun keskustassa.

Kimmo Heikkilä: ”Graafisen suunnnittelijan työ on mitä suurimmassa määrin asiakkaan eli työn tilaajan palvelemista, ja hänen ajatuksien ja mahdollisten visioiden tuottamista näkyvään muotoon. Minulla on ollut onni elättää itseni tätä työtä tekemällä jo useamman vuoden ajan, vaikka työtilaisuuksia ei ole koskaan liikaa ja kilpailu alalla on kovaa. Olen profiloitunut, tai ehkä paremminkin ajautunut, tekemään pääasiassa taiteeseen tai kulttuuriin liittyviä suunnittelutehtäviä. Koska taide ja kulttuuri ovat itselleni läheisiä aiheita, töihin tulee suhtauduttua joskus vähän liiankin intohimoisesti ja projekteihin käytetty aika ei saata olla missään suhteessa siihen mitä siitä maksetaan. Mutta pääasia, että työstä nauttii ja asiakas on tyytyväinen.”

Lisätiedot

Ma 31.12.2018 09.00-Ke 30.1.2019 19.00
Imatran pääkirjasto