FOUR (4)

Four(49), Teresa Marasca, Sergei Borisov, Osmo Kivimäki, Juhani Järvinen

Näyttelyssä ovat mukana italialainen Teresa Marasca, Pietarissa asuva Sergei Borisov , helsinkiläinen Osmo Kivimäki sekä Rautjärvellä työskentelevä Juhani Järvinen.

Näyttelyn on koonnut Juhani Järvinen, joka vaikutti pitkään mm. Saimaan ammattikorkeakoulussa ja vastasi sen kuvataiteen opetuksesta.

Jokainen näyttelyn taiteilija on tehnyt pitkän uran. Yhdistävinä tekijöinä ovat taiteen opettaminen, Imatra ja Juhani Järvisen kansainväliset suhteet.

Teresa Marascalta on mukana teoksia, joissa ihmisten välisillä suhteilla ja ihmissydämellä on keskeinen osa. Hänen teoksensa sisältävät vihjeitä tarinoista, joita katsoja voi tulkita oman elämänhistoriansa avulla. Marascalta on esillä on mm. 10 metriä pitkä sydänaiheinen teos, sekä yhtä pitkä, 36 sarjakuvamaista kynäpiirustusta sisältävä ryhmä.


Pietarilainen Sergei Borisov tekee abstrakteja veistoksia ikään kuin modernismin hengessä. Hänen käyttämät materiaalit ovat kuitenkin hyvin erilaisia, komposiittia, lasia alumiinia, graniittia ja vaneria. Lopputulos on kuin postmodernistinen tulkinta 1900-luvun ei-esittävästä veistotaiteesta.


Voimakkaat värit ja liike ovat pääroolissa Osmo Kivimäen maalauksissa. Hän sanoo maalaamisen olevan kuin peliä tai leikkiä. Katsojan silmä seuraa maalauksen muotoja, jotka puikkelehtivat toistensa alle ja päälle. Maalauksella on oma kuvatilansa, jossa kuvasyvyys sekä etu- ja taka-ala vaihtelevat jatkuvasti.


Juhani Järvisen ryhmä on kaiketi suurin Imatralla nähty hänen teostensa kokonaisuus. Aiheet ovat usein taidehistoriasta ja matkoilta löydettyjä. Yhdistävänä tekijä on ihmisen elämä ja hänen kuolemansa. Teosten nimissä on viittauksia taidehistoriaan mm. egyptiläisiin, etruskeihin sekä keskiajan ja renessanssin veistoksiin.


Näyttely on avoinna 16.2.-17.3. ma-pe klo 9-19 ja la 10-15. Imatran taidemuseo, Virastokatu 1, 55120 Imatra.

Lisätiedot

16.2.2018 10.00-17.3.2018 19.00
Imatran taidemuseo