Erja lähikuvassa kitaran kaulan kanssa

Erja Lyytinen - Blueskuningatar

Suomen blueskuningatar Erja Lyytinen on viimeisten parinkymmenen vuoden aikana saavuttanut suomibluesin historiassa enemmän kuin kukaan muu.

Lyytisen urasta ja elämästä kertova syksyllä 2019 julkaistu elämäkertakirja “Blueskuningatar”  avaa päämäärätietoisen Lyytisen tietä kohti bluesmaailman huippua. Kansainvälisestikin palkittu kitaristi on esiintynyt maailman kärkikaartiin kuuluvien kitaristien, kuten Sonny Landrethin, Jennifer Battenin ja Joe Bonamassan kanssa sekä ollut lämmittelijänä Tom Jonesille, Robert Plantille ja Carlos Santanalle, jonka yhtyeen kanssa Lyytinen pääsi myös jammaamaan 20 000 ihmisen eteen Carloksen antaen Erjalle myös lempinimen “Lightning” blueslegenda Lightning Hopkinsin mukaan.

Lyytinen soitti myös yhteiskeikan Toronton Jazz - festivaaleilla Blues Brothers - perustajajäsenen Dan Aykroydin kanssa kesäkuussa 2018. Lyytinen yhdistää soitossaan modernia ja vanhaa bluesia sekä progressiivisia sävyjä mielenkiintoiseksi yhdistelmäksi ja onkin kasvattanut itselleen vankan kuulijakunnan kotimaassaan sekä ulkomailla. Suurimman osan vuodesta Lyytinen keikkailee ulkomailla ja kevään 2020 maaliskuun kiertue on kauden Suomen ainoa konserttikiertue.
 
“She is the future” (Carlos Santana)
”Fiery trademark slide work.” (Guitarist)
 

Lisätiedot

Pe 6.3.2020 19.00
Karelia-sali
Kesto:
n 2 h sis väliajan

Hinta

Normaali

  • 27.5 EUR

Opiskelija, Eläkeläinen, Varusmies, Pyörätuoli

  • 23.5 EUR

Lapset (alle 14 v.)

  • 19 EUR

(Lipun hinta toimituskuluineen alkaen.)